Rauhanturvaajalehden lukijamatka 28.4.-6.5.2017

Sotilastarkkailija kapteeni Vesa Leijala Golanilla mt Bentallilla päivätarkkailuasemallaan 4.5.2017.

Rauhanturvaajalehden lukijamatkalla vierailtiin mm. ilmailumuseossa, laittoman maahanmuuton ja laivaston museossa sekä panssarimuseossa unohtamatta Israelin muitakaan upeita kohteita Jerusalemissa ja Galileassa. Oppaana toimi Ram Laor.

Alla on joitakin kuvia matkalta.

Lisäksi katso  halutessasi oheisesta linkistä kuvasarja, joka on Munckin Jarmon ottama.

https://onedrive.live.com/?authkey=%21ANz1g8IHwUrmIVw&v=photos&id=D4FE2684823CBE6B%21102953&cid=D4FE2684823CBE6B

 Tähän mennessä saadusta hyvästä palautteesta seuraavaa tämän tyyppistä matkaa aletaan suunnitella lähiviikkojen aikana ja matka toteutettaneen keväällä 2018.Siitä enemmän kesäkuussa näillä nettisivuilla.

 

Tel Avivin hotellin Grand Beachin kattoterassilta oli upeat näkymät joka suuntaan. Lisää kuvia Jarmon linkin kautta. Kuva Jarmo Munck.

Latrun Panssarimuseossa Merkava 4 tankin päällä, Susa, Konsta ja Jape.

Oppaana Israelin Israelin ilmavoimien museossa Hatsirimissä toimi kersantti Tal. Oli mielenkiintoista kuulla koneista, jotka voitiin liittää historiaan jollakin merkittävällä tavalla.

Juuri tämä Boeing 707 toimi komentokeskuksena ja oli mukana ns. Entebben operaatiossa, jossa israelilaiset kommandot pelastivat panttivangit Ugandasta heinäkuussa 1976. Pariisiin matkalla ollut Air France yhtiön lentokone oli kaapattu välilaskun jälkeen Ateenassa ja yli 100 juutalaisperäistä matkujaa otettu panttivangeiksi. Operaatio on kautta historian yksi menestyksellisimpiä. Kaikki panttivangit kolmea lukuunottamatta pelastettiin ja yksi kommando kaatui. Hän oli nykyisen päämisnisterin veli Joni Netanjahu. Kuvassa olevassa koneessa esitetään 15 min filmi Israelin ilmavoimien synnystä ja kehityksestä. Kuva Jarmo Munck.

Edessä oikealla oleva Super Perlon helikopteri, oli juuri sama, jolla Egyptin presidentti Sadat ja Israelin pääministeri Begin lensivät yhdessä ja vierailivat mm. viereisessä Hatserimin tukikohdassa 1979. Rauhansopimus allekirjoitettiin Egyptin ja Israelin kesken.

Jerusalemissa vierailtiin monissa kaupungin merkittävissäkohteissa.. Tässä kuvassa IDF:n sotilaat kunniavartiossa itkumuurilla kaatuneiden muistopäivänä.

Midbarin uimaranta Kuolleella merellä. Kuva Jarmo Munck.

Masadan vuorilinnoitukselta oli upeat näkymät Kuolleelle merelle, jossa käytiin myös kellumassa.

Oppaana kolmena päivänä toimi entinen yk mies Raimo Majuri ( Ram Laor )

Haifassa ihailtiin mm. Baihan uskonnon puutarhaa

Camp Ziwan toi mukavia muistoja matkalaisille.

Yk miesten kantapaikka Big Ben on edelleen paikallaan Tiberiaksessa. Kuva Jarmo Munck.

Uimme yk-miehillekin niin tutussa ja ihanassa Sachnen luonnonpuistossa

Rymäkuva. Kuva Iina Martikainen.

Jaffassa viimeisenä iltana söimme päivällisen libanonilaiseen tapaan Old man at the sea ravintolassa.Kuva Iina Martikainen.

Kommentit

26.08.2019 20:09

Henri Kapp

Terve, Olisikohan ensi vuodelle 2020 suunnitteilla vastaavaa matkaa ml. Golan?
Olisin erittäin kiinnostunut ja tämä toimisi myös hyvänä merkkipäivälahjana hyvällä YK-käivärälle 30 vuoden takaa.

28.08.2019 19:43

Ilkka

Ensi keväälle ei ole vielä suunniteltu mitään. Lähimmät kuukaudet näyttävät, tuleeko kevään matkaa. Mutta hieno kuulla, että on kiinnostusta.